Intervisie

.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sed dui egestas, porttitor massa eu ullamcorper 

Donec sed dui egestas, porttitor massa eu, ullamcorper ipsum. Sed mattis dolor neque, at volutpat nulla bibendum 

Sed mattis dolor neque, at volutpat nulla bibendum ut. Ut lacus augue, convallis sit amet enim eget, vehicula fermentum

 

Wat is Intervisie

Intervisie is een bijeenkomst waarin een beperkt aantal deelnemers vraagstukken inbrengen om van elkaar te leren. De vragen, inzichten en expertise van anderen helpen je om waardevolle inzichten te krijgen.

Voor de BVMP wordt intervisie ingezet om met een beperkt aantal mensen of vakgenoten inhoudelijke vragen en problemen in het werk te bespreken. Daarbij staat men stil bij eigen ervaringen en het delen van inzichten.

Het aantal deelnemers aan intervisie is een (vaste) groep van 4 tot 8 personen. Er is een facilitator die de intervisie sessie zal begeleiden.

Individuele doelen

Persoonlijke doelen liggen altijd in de richting van leren, verbeteren en ontwikkelen. Dit vindt bij intervisie vooral plaats door bewustwording van het eigen handelen.

Intervisie methode(n)

Er zijn inmiddels vele intervisie-methoden ontwikkelt. Een paar voorbeelden zijn die van: incident-methode, balint-methode, socratische-methode en de roddel.

Werkwijze

Als deelnemer breng je een vraagstuk in. En met elkaar wordt gekozen hoeveel en welke vraagstukken als eerste worden besproken. De inbrenger bepaalt hoe lang en diep.

Intervisie checklist

Wellicht de belangrijkste check is of er voldoende veiligheid is om behoeften, zwaktes en fouten toe te geven. Bij aanvang wordt gebruik gemaakt van een checklist.

Voorwaarden voor intervisie

De belangrijkste voorwaarde van intervisie is vertrouwen. Want bij intervisie deelt men (persoonlijke) informatie, stelt iemand zich kwetsbaar op en men hoort ervaringen die in vertrouwen worden verteld.

Intervisie beslaat veelal een langere periode, met een beperkt aantal vaste deelnemers. De deelnemers hebben een soortgelijke functie en geen hiërarchische relatie.

Mogelijkheden intervisie