Intervisie BVMP

Intervisie voor MZ-professionals

Intervisie-bijeenkomsten voor leden en niet-leden organiseren wij 3x per jaar waar je je voor kan inschrijven. De bijeenkomsten zijn op dit moment regionaal ingedeeld. In het westen en oosten van het land zijn intervisie-bijeenkomsten actief.

De huidige intervisie-bijeenkomsten zijn voor ambtelijk secretarissen. In de komende periode willen wij ook intervisie organiseren voor opleiders (trainers) en adviseurs. Belangstelling voor intervisie?

Ja, ik heb belangstelling
intervisie bvmp

Wat is intervisie?

We organiseren een bijeenkomst waarin een beperkt aantal deelnemers vraagstukken inbrengen om van elkaar te leren. De vragen, inzichten en expertise van anderen helpen je om waardevolle inzichten te krijgen.

Wij (BVMP) zetten het in om met een beperkt aantal mensen of vakgenoten inhoudelijke vragen en problemen in het werk te bespreken. Daarbij staat men stil bij eigen ervaringen en het delen van inzichten.

Het aantal deelnemers bestaat uit een (vaste) groep van 4 tot 8 personen. Er is een facilitator die de sessie zal begeleiden.


Individuele doelen

Persoonlijke doelen liggen altijd in de richting van leren, verbeteren en ontwikkelen. Dit vindt bij de bijeenkomsten vooral plaats door bewustwording van het eigen handelen.


Onze Werkwijze

Er zijn inmiddels vele methoden ontwikkelt. Een paar voorbeelden zijn die van: incident-methode, balint-methode, socratische-methode en de roddel.

Als deelnemer breng je een vraagstuk in. En met elkaar wordt gekozen hoeveel en welke vraagstukken als eerste worden besproken. De inbrenger bepaalt hoe lang en diep.


Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarde is vertrouwen. Want bij intervisie deelt men (persoonlijke) informatie, stelt iemand zich kwetsbaar op en men hoort ervaringen die in vertrouwen worden verteld.

De bijeenkomsten beslaan veelal een langere periode, met een beperkt aantal vaste deelnemers. De deelnemers hebben een soortgelijke functie en geen hiërarchische relatie.


Eerstvolgende Bijeenkomsten

Fysiek

15 oktober | 09.30 – 11.30 uur

Online

14 juli | 09.30 – 11.30 uur
20 juli | 09.30 – 11.30 uur
14 september | 09.30 – 11.30
16 november | 09.30 – 11.30

Belangstelling?

Kom in gesprek met een facilitator of schrijf je in voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Inschrijven
inschrijven intervisie