Wij organiseren voor geïnteresseerden Intervisie

Ben je trainer (opleider), adviseur of ambtelijk secretaris dan kan je je geheel vrijblijvend aanmelden voor intervisie. 

Wat is Intervisie

Intervisie is een bijeenkomst waarin een beperkt aantal deelnemer vraagstukken inbrengen om van elkaar te leren. De vragen, inzichten en expertise van anderen helpen je om waardevolle inzichten te krijgen.

Voor de BVMP wordt intervisie ingezet om met een beperkt aantal mensen of vakgenoten inhoudelijke vragen en problemen in het werk te bespreken. Daarbij staat men stil bij eigen ervaringen en het delen van inzichten.

Het aantal deelnemers aan intervisie is een (vaste) groep van 4 tot 8 personen. Er is een facilitator die de intervisie-sessie zal begeleiden.

intervisie trainers, adviseurs en ambtelijk secretarissen

Individuele doelen

Persoonlijke doelen liggen altijd in de richting van leren, verbeteren en ontwikkelen. Dit vindt bij intervisie vooral plaats door bewustwording van het eigen handelen.

Intervisie methode(n)

Er zijn inmiddels vele intervisie-methoden ontwikkelt. Een paar voorbeelden zijn de van: de incident-methode, balling-methode, socratische methode en de roddel.

Werkwijze

Als deelnemer breng je een vraagstuk in. En met elkaar wordt gekozen hoeveel en welke vraagstukken als eerste worden besproken. De inbrenger bepaalt hoe lang en diep.

Intervisie checklist

Wellicht de belangrijkste check is of er voldoende veiligheid is om behoeften, zwaktes en fouten toe te geven. Bij aanvang wordt gebruik gemaakt van een checklist.

Voorwaarde voor intervisie

De belangrijkste voorwaarde van intervisie is vertrouwen. Want bij intervisie deelt men (persoonlijke)informatie, stelt iemand zich kwetsbaar op en men hoort ervaringen die in vertrouwen worden verteld. 

Intervisie beslaat veelal een langere periode, met een beperkt aantal vaste deelnemers. De deelnemers hebben een soortgelijke functie en geen hiërarchische relatie. 

Intervisie BVMP

Intervisie voor Trainer/Adviseur

intervisie-trainers-adviseurs

Ja, ik heb belangstelling om als trainer of adviseur aan intervisie mee te doen. Ik wil graag contact met een intervisie begeleider om de mogelijkheden te bespreken.

Intervisie voor Ambtelijk secretaris

intervisie-ambtelijk-secretaris-1

Ja, ik heb belangstelling om als ambtelijk secretaris aan intervisie mee te doen. Ik wil graag contact met een intervisie begeleider om de mogelijkheden te bespreken.